Mandaltur i strålende vær for seniorene

Denne nyheten er fra
2023
og kan være utdatert.

Mandal har mye å by på. Det fikk 87 seniorer erfare i stort monn tirsdag 6. juni. I strålende sol fikk vi nærkontakt med mange av vår nabobys kvaliteter.

7
.
6
.
2023

Første kvalitet var Familiekirken der Terje Gustavsen og hans gode hjelpere tok imot oss med åpne armer og en godt forberedt og gjennomført «brunsj» til 90 personer! Deretter var det bytte av sal, informasjon, sang og hyggelig samvær. Først ut var Steinar Bråten som fortalte om Familiekirkens rusarbeid. De startet uten midler, hus og erfaring, men med Guds hjelp og brennende hjerter har de nå 100 «venner» i miljøet. Deretter var det naturfotograf Arne Kvåle sin tur til å imponere med gitarspill og fantastiske naturbilder. Vidar Tjomsland orienterte om Familiekirkens historie og Terje Gustavsen avsluttet med oppmuntrende ord om leiren i pottemakerens hånd. Som seg hør og bør ble takk og blomster overrakt fra våre turgeneraler Tom Georg Gabrielsen og Kjell Tengesdal til menigheten ved Anne Berit Robertsen. Hun ga oss deretter informasjon om neste kvalitet: Risøbank og den skotske lord Salvesens (1857-1942) og hans sommerresidens.

Vår eminente busssjåfør Arve Vestgård tok oss der etter sikkert til Furulunden og etter en kort spasertur forbi pittoresk-rosa hus var vi plutselig midt i Lord Salvesens gods og sommersted fra 1901. Risøbank er et flott rekreasjonsområde og drives i dag som selskapslokale og kunstkafé. Vi befant oss i en idyllisk grønn oase med rhododendronene i full blomst, nærkontakt med fjorden og flotte bygninger i engelsk stil.

Turen fikk en særdeles hyggelig avslutning i byens stolthet: Mandal hotell, Norges sørligste, som ble åpnet i mai 2019. Det ligger flott plassert rett ved elvebredden og den nye bybrua. Et flott hotell, en flott middag med ditto dessert og rolig avslapping i solveggen ved elvebredden før turen gikk tilbake til Kristiansand. Turgeneralene Kjell & kompani har enda en gang truffet innertier.

Les videre