I barnevandrernes fotspor

Denne nyheten er fra
2022
og kan være utdatert.

På formiddagen tirsdag 3. mai møttes 40 turdeltagere i strålende vær på Jegersberg parkeringsplass. Turlederne Jens og Kjell ønsket oss hjertelig velkommen.

4
.
5
.
2022

Vi hadde vårt første stopp på Grønn slette. Der fortalte Jens interessant om barnevandringer på Agder fra 1830–1910 der barn i alderen 7–15 år dro i flokker fra de indre bygder i Vest.Agder til storgårder i Aust-Agder. Barnevandrerstien gikk fra Kvinesdal til Landvik i Aust-Agder – til sammen 14 mil.

Jens henviste til den nye boka «Ut, opp og fram. Barnevandring på Agder» av Paul Sveinall. En av barnevandrerne var Åsne Karlsdatter Kleiven, født 1862 i Laudal. Hun var bare 5 år da hun måtte ut. Senere kom hun til Tveit og ble etter hvert gift med Andreas Abrahamsen i Kuholmen, Kristiansand. Åsne drev den lille gården og fisket i sjøen. Fisken solgte hun i byen. De fikk åtte barn. Åsne døde i 1940. På turen i dag var et av Åsnes oldebarn med, Åse Landsverk Larsen.

Turen gikk videre på Postveien som var en del av barnevandrerstien. På toppen av bakkene svingte vi av til venstre ned mot Stitjønn. Her orienterte Kjell litt om området.

Vi vandret videre til Øvre Jegersbergvann hvor vi koste oss med niste og kaffi og nøt den fine utsikten.

Jens og Tom G. ledet an i vakre vårsanger.

Turen gikk så over Stemmen ved enden av vannet tilbake til utgangspunktet. Vi takker for en herlig tur! Siste vårtur er 31. mai.

Turgruppa v/TG.

Les videre
Les mer om trivselsarbeidet