GAVEN: En forestilling som forener generasjoner

Denne nyheten er fra
2023
og kan være utdatert.

I hjertet av den travle julemåneden ble det gjennomført en uforglemmelig begivenhet helgen 16. og 17. desember. Årets juleforestilling tok oss med tilbake til den for mange velkjente lille bygda, men denne gangen ble vi introdusert for fru Streng og hennes datter Constanse, som tok oss med på en ny reise.

Juleforestillingen Gaven har en spesiell evne til å formidle julens budskap på en nydelig måte. Det er ikke bare et teaterstykke, det er en fortelling om det lille barnet født i en stall, en historie som berører hjerter på tvers av generasjoner. Produksjonen involverte imponerende 170 aktører, en sammensmelting av talenter fra Filadelfia, bibelskolen, Oasen skole og Oasenkirka. Filadelfia bidro med, foruten mange av aktørene, også med en dedikert gruppe frivillige foreldre og vertskap, og sammen ble noe helt unikt skapt.

Uken før årets forestillinger var preget av hektisk aktivitet, der barn, unge og voksne jobbet side om side fra tirsdag til fredag.

Bak hvert smil på scenen lå det utallige timer med prøver, øvelser og dedikasjon fra alle involverte. Det var nettopp denne innsatsen som gjorde forestillingen til en minneverdig opplevelse for både publikum og aktører.

Under forestillingen hadde barna ulike roller, de danset, sang og spilte sau. Sauerollen var uten tvil et høydepunkt, spesielt for de yngste deltakerne. Bak scenen var det jubel og entusiasme når vi ba de små stjernene i produksjonen om å skifte til sau.

For ungdommene var dansenumrene et imponerende element i forestillingen. Koreografien, som var utformet av noen av de unge talentene selv, strålte av profesjonalitet og engasjement. Det var tydelig at mye arbeid og dedikasjon var lagt ned i å skape disse dansenumrene, og resultatet var en imponerende visuell opplevelse.

Det var ikke bare dansen som imponerte, men også samspillet mellom de ulike aldersgruppene. Å se barn, ungdom og voksne utfolde seg sammen på scenen skapte en rørende harmoni og viste hvordan samarbeid på tvers av generasjoner kan skape noe virkelig magisk.

Den nydelige atmosfæren på scenen var en refleksjon av den ekte entusiasmen som fant sted bak kulissene - et samarbeid mellom en mangfoldig gruppe mennesker som delte en felles visjon om å formidle julens budskap.

Som en av deltakerne fra Filadelfia var det en stolthet å være en del av denne produksjonen. Å se barna blomstre, utvikle vennskap og bygge minner som vil vare livet ut, gjør produksjonen virkelig verdt det. Tusen takk til alle involverte!

Tekst: Anette Lindekleiv-Olsen

Foto: Dan Borge

Les videre