Samtale og forbønn

Filadelfia bønn- og veilednings­senter

Samtaler, forbønn og omsorg for hverandre.

Filadelfia bønn og veiledningssenter er det området av menigheten som tar seg av ulike behov innen forbønn, samtale, indre legedom, veiledning, rådgivning og bønn for syke. Tilbudet gjelder alle typer mennesker i ulike livssituasjoner som opplever at livet er vanskelig.

Eksempler på samtaler:

  • Sorg ved sykdom og dødsfall
  • Familierelaterte samtaler angående parforhold og utfordringer knyttet til foreldre og barn.
  • Personlige problemer
  • Økonomisk veiledning
  • Teologisk spørsmål
  • Bønn for syke
  • Samtale/veiledning for deg som har en lederstilling i samfunnet. (Les intervju med Jan Frithjof Bay Gundersen her)

Vårt ønske er at det skal være lett å ta kontakt med oss både når det gjelder store og små ting. Vi ønsker å bidra så langt vi kan og har stor tro på at Gud ønsker at vi som menighet skal vise hverandre omsorg og bære hverandres byrder. Det vi har felles er en tro på Guds storhet og kraft inn i de vanskeligste ting. Ingenting er umulig for Gud (Luk. 1, 37).

Vi har personlige samtaler, men også samtaler for par og familier. Du kan hos oss møte et par å snakke med eller en enkelt person. Det kan av og til være godt å ha samtaler sammen som par eller familier, og andre ganger kan det være godt å komme alene. Hos oss gjør vi begge deler og vi har også åpent for å ha med barn om de skulle trenge å ha noen å snakke med.

Temaer som kan være gode å snakke med noen om kan være uendelig mange. Vi ønsker å være tilgjengelige både for de store vanskelige temaene og de mer hverdagslige tingene. For eksempel jobber vi ofte inn mot parforholdet, utfordringer vi kan ha som foreldre, når barna har det vanskelig, rus i hjemmet, å være en pårørende for å nevne noe. Vi ønsker å være medvandrere og går så langt vi har kompetanse og henviser videre ettersom det er nødvendig og ønskelig.

Praktisk om samtalene

Hos oss møter du veiledere som tilhører Filadelfia og har sitt ståsted ut fra bibelens verdier og lære.
Tjenesten styres etter prinsippet om frivillig betaling. (Den egentlige kostnaden for samtalene er 400 kr for menighetens medlemmer og 500kr for andre hos våre ansatte. Samtaler med våre frivillige medarbeidere er alltid gratis.)

Alle samtalene er taushetsbelagt og vi jobber ofte sammen to og to.

Samtalene foregår både på dag og kveldstid og avtalene settes etter at du har meldt ditt behov til oss.

Vær også velkommen til alle Filadelfia Kristiansands offentlige møter.
Det er her alltid en mulighet for forbønn og samtaler med våre veiledere i etterkant av møtene.
Offentlige møter:

  • Søndag kl. 10:00 og 12:00 – Gudstjeneste
  • Onsdag kl. 19.30 – Bønnemøte
  • Fredag kl. 20.00 – Ungdomsmøte