Turavslutning til Sarons Dal

Denne nyheten er fra
2024
og kan være utdatert.

Tirsdag 4. juni stod dobbeldekker-bussen klar og over 90 forventningsfulle seniorer tok plass. Både bønn for turen og festlige vitser hører med når turgeneralene Kjell Tengesdal og Tom Georg Gabrielsen (bildet) inviterer.

I gjenbruksdelen av den store møtehallen ønsket en engasjert teamleder Glenn Tønnessen velkommen. Ferske boller hentet underveis ble fortært og vennene i hallen hadde besørget kaffe nok til alle.

Etter kaffepausen fikk vi en kikk inn den store møtehallen. Glenn kunne stolt fortelle at Q42 nok var stor, men at de hadde plass til mer enn dobbelt så mange, faktisk 3000 eller hele Kvinesdals befolkning i hallen. Hundre personer forsvant jo nesten i møtehallen, derfor samlet vi oss i «Kirken i Dalen’s» møtelokale som også ligger i denne store hallen. Salem Misjonskirke hadde tilfeldigvis også lagt sin seniortur til Sarons Dal denne tirsdagen, slik at det ble et fellesmøte med fullsatt sal.

Her fikk vi en hyggelig samling ledet av Tom Georg. Vi fikk hilsninger fra Hans Martin Skagestad og Salems nye hovedpastor Rune Heimvoll. Han har faktisk 20 års tjeneste i Troens Bevis Verdensevangelisering. Hans Martin leder nå arbeidet i dalen sammen med Rune Edvardsen. Vårt eget «husband» med Helge på gitar og Steinar på bass kompet på fellessangen, og Aril’s datter Mona sang flere av sin fars sanger med stor innlevelse. Hun opplyste at Aril Edvardsen har skrevet 100 sanger og 50 bøker. Til slutt holdt Glenn en inspirerende appell. Arbeidet startet i 1964 og har i år 60-års jubileum. Han opplyste at det nå er 256 helt unådde, større folkegrupper i verden, og Troens Bevis’ arbeid i Myanmar, Laos og Uganda ble presentert. Vi fikk bl.a. se en gripende film om «Ingen Utelatt»-arbeidet. Dette er Rune Edvardsens siste initiativ, som skaper verdighet for bortgjemte, mishandlede og forlatte barn i Uganda.

På tur tilbake til Kristiansand fikk vi en glimrende middag på Mandal Hotell. Her ble både betjeningen og Kjell Tengesdal, vår evig unge turplanlegger som nettopp fylte 80 år, behørig takket.

Tekst og bilder: Per Otto Stenberg

Les videre