Prat med en bibelskoleelev: Espen Stallemo

Denne nyheten er fra
2023
og kan være utdatert.

Espen Stallemo fikk på bibelskolen oppleve et miljø som gjorde at han gledet seg til skolehverdagen. Han opplevde å bli utfordret, men at lærerne og medelevene støttet han underveis. Erfaringene fra bibelskolen har han nå tatt med seg videre inn i jobben som ungdomspastor i Flekkefjord.

25
.
7
.
2023

Bibelskolen i Filadelfia Kristiansand var den første skolen jeg gledet meg hver dag å gå til. Jeg gledet meg til undervisningene som var spennende og innholdsrike, til å møte lærerne som er gode og imøtekommende og til å møte venner og et felleskap som hadde hjerte for hverandre. Jeg opplevde å bli sett og hørt med god oppfølging, og kjente på at staben hadde ønske om å hjelpe med hva enn det skulle være. Det var en trygghet og omsorg for meg at de var tilstede og var dem de var. Dette gjorde at skolehverdagen min ble trygg og åpen. Åpen i den forstand at her kunne vi være ærlige med våre liv. Dette gav mulighet for at jeg kunne slippe alt det som jeg gikk å bar på av skyld og skam, og helt åpent og ærlig kunne tre fram for Gud slik som jeg er. Dette klarte jeg ikke før jeg kom til bibelskolen.

Det å få lov til å komme inn i et miljø som tilrettela for å kunne komme ut i den friheten som Gud kaller oss til, har vært nøkkelen for meg.

Jeg ble også utfordret et god del på bibelskolen. Gjennom dette fikk jeg bekreftet mitt forkynnerkall. Jeg fikk masse muligheter til å prøve og feile i trygge omgivelser med gode lærere som fulgte meg opp. Jeg fikk lov til å gå i tro og erfare at troen holder når den ble prøvd. Nettopp dét får jeg lov til å erfare den dag i dag også. Gjennom utrustningen på bibelskolen ble jeg sendt ut til Pinsekirka Flekkefjord som ungdomspastor og får lov til å leve i denne troen på Jesus som jeg fikk bygd opp med to år på skolen. Her opplever jeg at troen vokser da jeg ser hvor avhengig jeg er av Jesus. Jeg vet at jeg ikke hadde klart å jobbe i menighet og som ungdomspastor hvis det ikke var for de to årene i et felleskap i trygge omgivelser hvor jeg kunne få vokse i intimitet med Jesus og la røttene mine feste seg dypt i Jesu identitet.

Uten å vite hvem Jesus er og hvem jeg er i Han, så står jeg ganske så hjelpeløst igjen. Jesus har blitt min klippe som ikke lar seg rokke. Dette er jeg evig takknemlig for at bibelskolen la tilrette for!

Lurer du på hva du skal til høsten? Vi har fortsatt ledige plasser. Les mer og søk på bibelskolenifiladelfia.no.

Les videre
Gå til bibelskolens nettside