Matutdeling på hjørnet

Denne nyheten er fra
2022
og kan være utdatert.

Hver onsdag deler denne gjengen fra menigheten ut mat til trengende på hjørnet av Dronningensgate/Kronprinsensgate.

Allerede tidlig på morgenen møtes de til fellesskap, bønn og kaffe. Deretter kommer de tre faste medarbeiderne fra Filadelfia Ettervern med maten som de har hentet hos Matsentralen. Henting av mat skjer også hver tirsdag hvor de besøker ulike butikker rundt i byen. Etter at morgenens kaffekopp er drukket opp starter jobben med å sortere og pakke mat i poser. Det blir satt opp sperringer på gaten, slik at folk vet hvor de skal stå i kø. Matutdelingen åpner kl. 11.00, men allerede tidlig om morgenen stiller folk seg opp i køen hver uke.

Etter at flyktningene fra Ukraina kom til byen ser vi at behovene er enda større enn tidligere. Kombinert med høye strømpriser og økte matvarepriser har også tilstrømmingen til Filadelfia sin matutdeling derfor økt. Vi gir ut jevnt over 100-150 matposer hver uke.

Filadelfia er medeier i Matsentralen, og vi er på den måten også med og motvirker matsvinn siden mye av denne maten ellers hadde blitt kastet av butikkene. Så dette er til dobbel glede! Torhild Gustavsen, leder av Filadelfia Ettervern, er nå representant i styret til Matsentralen på vegne av menigheten. Vi er den nest største aktøren som gir ut mat til folk i byen.

Takk til alle våre frivillige medarbeidere som gjør en stor forskjell for mennesker og familiene de representerer hver uke. De er et lyspunkt for mennesker som opplever en krevende hverdag.

Les videre