Sommerkonferansen 9. til 13. august

Denne nyheten er fra
2023
og kan være utdatert.

Vi gleder oss utrolig mye til Sommerkonferansen, som i år blir 9.-13. august. Dette blir en skikkelig en kick-start på høsten for alle generasjoner, og et viktig samlingspunkt for menigheten - både åndelig og sosialt. I en tid på året hvor mye er nytt for mange, er det en stor verdi å samle menigheten etter ferien.

Årets tema er «Bevar ditt hjerte». Det kommer fra Ordspråkene kapittel 4 og vers 23: «Bevar ditt hjerte framfor alt du bevarer, for livet går ut fra det». Både som menighet og enkeltindivider har vi erfart at livet ikke alltid går på skinner. Det er uforutsigbart og kan til tider by på store utfordringer. Når bibelen taler om livet, er det med utgangspunkt i det aller viktigste; nemlig hjertet. Jesus har makt til å gjenopprette knuste hjerter og bevare vårt indre. Det er dette vi ønsker å sette på dagsorden under årets sommerkonferanse. Vi ønsker å anerkjenne alvoret i det vi har stått i den siste tiden, samtidig som vi frimodig kan opphøye Jesus og klamre oss til han. I Ordspråkene ligger det nemlig også en formaning til hva som ligger foran: «Ha øynene rettet fremover, fest blikket på det som ligger foran! Gjør stien jevn der foten skal gå, da blir alle dine veier trygge. Vik ikke av til høyre eller venstre, hold foten borte fra det onde!» (Ordspråkene kapittel 4 og versene 25-27).

Ingen av oss kjenner veien som ligger foran, men nøkkelen ligger i å kjenne han som er veien. Det forteller Jesus selv: «Thomas sier til ham: 'Herre, vi vet ikke hvor du går. Hvordan kan vi da vite veien?' Jesus sier: 'Jeg er veien, sannheten og livet'» (Johannes Evangelium kapittel 14 vers 5-6). Det beste vi kan gjøre for veien videre er å gi våre hjerter til Jesus, for hos han er det i gode hender.

Gjennom konferansen vil vi samles til gudstjenester hver dag, og vi får besøk av flere gjestetalere: Øystein Gjerme, Zoé Kristiansen og Thomas Neteland. Sistnevnte deltar på lovsangsfest fredag kveld sammen med Karoline Neteland. På lørdagen drar vi til Marvika for grilling og aktiviteter, mens vi senere samles til en festkveld ledet av Terje Govertsen. Barn og ungdom kommer i tillegg til å ha eget opplegg gjennom helgen. Program og lenke til påmelding legges ut her på nettsiden litt senere.

Hold av datoene allerede nå, så håper vi virkelig å se deg på Sommerkonferansen!

På vegne av pastoralt lederteam
Andreas Fjellvang

Les videre