Inspirerende seniortur til Flor og Fjære

Se bildene fra et av høstens høydepunkt i seniorarbeidet i Filadelfia.

Turen var tidlig fulltegnet og stemningen på topp ved avreise 15. august. Etter hvert har vi blitt vant til «reisegeneral» Kjells og «muntrasjonsråd» Tom Georgs flott planlagte reiser – og dette var intet unntak. Alt klaffet og det var bare blide og godt fornøyde ansikter å se under hele turen som også denne gang ble lagt i Guds hånd.

Turen i kortform: Q42, Marvika, Rysstad, Suleskar, Byrkjedalstunet, overnatting i Stavanger m/omvisning, Trivselsband og bildeforedrag i IMI-kirken, Flor og Fjære, hjemtur på E39 med en baguette-stopp.

Reiseruta gikk over den fantastiske Brokke-Suleskar-veien etter et kort stopp på Rysstad hvor ferske boller og varm kaffe ventet. Planlegging! Sauer og møtende trafikk på fjellet ble sikkert passert med sjåfør Arve Valsgårds sikre hånd på rattet. Jadda – veien er smal, bussen er stor og det krever sin sjåfør. Vi fikk flott info av Dag Johansen både opp Setesdalen og over fjellet.

Og vi fikk mer enn blomster på turen. Den flotte IMI-kirken ble inspirerende presentert av Martin Cave som fokuserte på korset i sentrum og hva vårt rykte betyr. Øyvind Valviks quiz, Dag Johansens flotte fotofremvisning og Helge Johansens dobro-spill akkompagnert av Steinar Nedlands stødige bass-spill gjorde kvelden på det 17-etasjers Forumhotellet til en flott opplevelse.

Flor og Fjære overrasket, selv i gråvær. At det er mulig å frembringe slike tropiske og frodige hager her i «Furet Værbitt»! I følge Liv Haug var det bare papegøyene som manglet. Noe av hemligheten er at de mest varmekjære plantene står i nedgravde potter som tas inn om vinteren og at en dedikert familie står bak det hele. Både utemøbler, guiding og mat får beste karakter. Flott bruk av vannspeil, gangstier med små broer og fosser gjør parkopplevelsen fullkommen. Det nye servicebygget overasket med god plass og flotte fasiliteter. Til og med en nydelig «tropisk atoll» ute i fjorden fant vi og den fristet med en flott strand og ditto møbler.

Vi takker reisekomité og bidragsytere for en godt planlagt og opplevelsesrik tur og ser bare fram til neste.

Per Otto Stenberg

Les videre