Vis meny

Status for menigheten pr. 8. mai 2020

Hør og les hvordan koronasituasjonen påvirker menighetsdriften.

  |   Av: Eirik Urdal  |   19.03.2020  |   Menighet

Video oppdatert 8. mai. Tekst oppdatert 8. mai.

Vi vurderer situasjonen fortløpende tar forbehold om endringer ifbm. nye retningslinjer fra myndighetene.

Vårt sentralbord er betjent tirsdag–fredag 10:00–15:00.

Gudstjenester og møter

Vi fortsetter å streame søndagsmøtet, bønn- og lovsang på onsdag, Damer i Byen på enkelte tirsdager og samtaleprogrammet «Møte med» på søndager i første omgang ut juni.

På alle våre møter må vi registrere navn på alle deltakere for å få lov til å holde åpent. Dette er pålagt alle som skal arrangere i disse tider for å muliggjøre eventuell smittesporing.

Søndag formiddag

Det er foreløpig ikke mulig å fysisk delta på søndagsmøtene, men vi streamer gudstjenesten på Facebook, filadelfiakristiansand.no og TBN Nordic søndager kl. 11:00. I tillegg sendes den på Kanal 10 kl. 13:00.

Fra søndag 21. juni vil vi åpne for 200 deltakere på gudstjenesten kl. 11:00.

Årsmøte

Det blir også arrangert årsmøte søndag 21. juni kl. 19:00.

Bønnemøter

F.o.m. onsdag 14. mai åpner vi for 50 deltakere på bønn- og lovsangsmøtet. For å kunne arrangere må vi kreve forhåndspåmelding. Les mer om det her.

Bønn og frokost på fredager starter opp f.o.m. fredag 15. mai.

Åpen bønnedag i kapellet åpner forsiktig f.o.m. omsdag 14. mai kl. 10:00–11:00.

Sommerkonferansen 2020

Sommerkonferansen utsettes til 4.–6. september. Det blir en kortere utgave ettersom de fleste er tilbake i jobb og det er mindre mulighet for tilreisende fra andre deler av landet i ukedagene. Men vi gleder oss til å kunne markere at vi i kan samles i storfellesskap igjen med en fantastisk konferanse.

Barn og familie

Barne- og familiearbeidet har fremdeles avlyst alle fysiske samlinger. Det blir Junior på Zoom fredag 8. mai, og kanskje barnemøte på Zoom søndag 10. mai. På facebooksiden til barne- og familiearbeidet legges informasjon fremover.

Etterhvert vil vi starte opp igjen familiegruppene. Vi kommer nærmere tilbake til dette, men regner med at vi i førsteomgang anbefaler å samles utendørs.

Ungdom

Ungdomsmøtene utgår også frem til 31. mai, men på ungdomsarbeidets YouTube-kanal kan du se møtene hver fredag kl. 20:00, eller når du vil. På ungdomsarbeidets instagramkonto kan du følge den nye serien deres «TID FOR BIBEL» hvor de hver dag snakker om et kapittel i bibelen.

Tentro

Avslutningsgudstjeneste for årets Tentro-kull blir andre søndag i september, altså 13. september.

Trivselsarbeidet

Slik situasjonen er nå er alle aktiviteter og møter i vårt seniorarbeid innstilt.

Bibelskolen

Vi er veldig glade for å kunne melde at myndighetene har åpnet opp for at bibelskolene igjen kan åpnes for undervisning i skolelokalene våre. Det betyr at vi fra tirsdag 12. mai kan ta imot elevene på skolen vår! Alle hjerter gleder seg!

Filadelfia Omsorgssenter

Landeskogen

Det er i dag bare to beboere på Landeskogen. Men vi forventer en pågang når det åpnes opp i landet igjen. Beboere og medarbeidere har i denne perioden brukt mye tid på turer rundt i Byglanddistriktet. Det har vært god stemning på huset tross situasjonen. Helsetjenesten i Bygland kommune har vært til stor støtte i denne tiden. Dagene har ellers gått til dyrehold og vedlikehold av huset og området rundt.

Ettervernet i Filadelfia

På ettervernet er det full aktivitet. Det har vært en krevende situasjon for noen, men det er blitt vist mye omsorg og varme mellom hverandre. Det har vært faste beboermøter og vi har sett onsdagsbønnemøtene på storskjermen i hjørnebygget, på avstand. Ellers har vi benyttet denne tiden til mange fisketurer. Det er god terapi og være ute i naturen og nyte den.

Fengselsarbeidet

Fengselsarbeidet er foreløpig lagt ned på ubestemt tid på grunn av koronasituasjonen.

Muligbutikken

Nå gjøres det klart til ny bruktbutikk på Lund – Ægirsvei 1. Det er foreløpig uklart når det blir åpning. Men vi gleder oss til den nye butikken står klar for våre kjære kunder igjen.

Celebrate Recovery

Vi gleder oss over at vi igjen kan åpne lokalene for CR-møter fra torsdag kl. 18.45. Det blir ikke servering av mat på grunn av koronasituasjonen.

Permitteringer

Vi ligger omtrent på likt nivå som før når det gjelder permitteringer i menigheten. Nylige endringer er at en person er permittert i Filadelfia Omsorgssenter. Ellers reduserer vi permitteringsprosenten litt i både barnearbeid og ungdomsarbeid for å kunne imøtekomme mulighetene myndighetenes nye retningslinjer åpner for. Også permitteringene i Servicekontakten reduseres slik at vi får i gang drift i matutdelig og istandsetting av den nye sentralen i Ægirsvei 1 på Lund. Her er for øvrig også Mulig Bruktbutikk sine nye lokaler.