Vis meny
Det gode naboskapet

Det gode naboskapet

Når familiene ikke får komme på besøk, og fellesmiddagene må avlyses eller begrenses, er kaffekoppen i trivselsstua viktig for mange av dem som bor i Q42.

  |   Av: Eirik Urdal og Margrethe Tveit  |   26.02.2021  |   #1 Mars 2021

Bodil Valvik er daglig leder i Trivselssenteret i Q42 og forteller om et sterkt felleskap på dagtid i «trivselsstua».

– Her kan beboerne komme for å lese aviser og treffe sine naboer over en kaffekopp og litt å bite i. Dette fellesskapet er viktig. Her har mange funnet gode og nære venner som er spesielt gode å ha nå som besøksrestriksjonene råder, sier Bodil.

Trivselssenteret er et tilbud til dem som bor i leilighetene her i Q42. Det består av en stor fellesstue og -kjøkken, treningsrom og forskjellige forskjellige velværetilbud. Ofte er det også arrangementer og fellesmiddager i Trivselssenteret, men nå er det flere av dem som er avlyst eller har deltakerbegrensning.

– Reglene for hvor mange vi kan være varierer jo, og det påvirker alt vi planlegger. Men de som bor her er gode til å følge med. Hvis vi blir flere enn ti i stua, som er begrensningen nå, går dem som kom først. De er gode på å rullere slik at alle får vært her litt, skryter Bodil.

– Fredag er den store vaffeldagen. Den samler mange, så forrige fredag var ble det tre puljer à ti personer. Og så er vi heldige som har Fabriken i første etasje og det er en del som også nyter en kaffekopp og bakst der.

Rett utenfor de store glassvinduene skjuler en flott takhage seg under et stadig minkende snølag.

– Vi pleier jo å grille der ute, og nyte sola. Så nå får vi se til påske om det blir mulig. Vi prøver alltid å finne på det lille ekstra, avslutter Bodil.