Vis meny
Den nye normalen

Den nye normalen

Ordet normal er jo nesten ikke lov å bruke i samfunnet vårt lenger. I frykt for at noen skal oppleve at de faller utenfor skal alt være innenfor «normalen». Men korona har på mange måter gitt kraftige konsekvenser for vår hverdag. Vi har måtte innarbeidet rutiner og vaner som har blitt en del av den nye normalen. Og det kan sannelig se ut til at vi må belage oss på at vi må leve med dette i lang tid fremover.

  |   Av: Thor-Harald Evenstad  |   09.10.2020  |   #3 Okt 2020

Peter fikk et viktig møte på stranden med den oppstandne Jesus. Her ble Peter etter å ha konstatert sin kjærlighet til Jesus gitt i oppdrag å både vokte og gi mat til de troende. Men det stoppet ikke der. Peter ble fortalt at tidligere i livet ditt så gikk du der du selv ville, men fremover så er det en annen som skal binde beltet om deg, og lede deg dit du ikke vil. Og igjen fikk han høre ordene fra Jesu munn som han også fikk høre første gang han møtte ham: «Følg meg!»

Koronasituasjonen har fått meg til å tenke på denne historien flere ganger. Vi blir ledet inn i noe som vi kanskje ikke hadde valgt selv. Vi må drive menighet på en annerledes måte. Vi kan ikke møtes i like store grupper som tidligere, så kanskje vi må benytte anledningen til å sette fokus på mindre grupper. Kan det være at denne utfordringen som hele verden står oppimot og som krever at vi holder avstand til hverandre, likevel kan hjelpe oss i menigheten til å komme nærere hverandre?

Blir vi «tvunget» inn i noe som på sikt vil være til hjelp for oss? Uansett så tror jeg Jesus sier til oss som han sa til Peter: «Følg meg!». Hvordan ser dette ut i din nye hverdag?

Foto: LUMO project