Vis meny
Kan trivselsmøtene bli et av de best besøkte møtene?

Kan trivselsmøtene bli et av de best besøkte møtene?

Påstanden og visjonen om at trivselsmøtene kunne bli et av de best besøkte møtene så lenge umulig ut. Etter avslutningsturen til Lindesnes og Spangereid tirsdag 5. juni, er forventningen stigende. To fulle busser og flere privatbiler med fornøyde og ungdommelige pensjonister fikk full klaff med vær og vind. Skyfri himmel og knallhard vind passer godt inn på det sagnomsuste fyret på Lindesnes.

  |   Av: Øyvind Valvik  |   20.06.2018  |   #2 Jun 2018

Turgruppa hadde full kontroll på økonomi, vafler, transport og severdigheter. Historie og tragiske skipsforlis fra 1656 ble gjenfortalt i fjellhallen på fyret. I løpet av den historiske filmen skjønte alle hvorfor sangforfatteren David Welander i 1923 skrev den berømte sangen om Navnet Jesus. Det spørs om det var i en storm på Lindesnes han skrev: «midt i nattens mørke, blinker som et fyrlys Jesu navn».

En svipptur ble det også til Lillehavn hvor kjente personligheter som Helge Robertsen og Jan Frithjof Bay Gundersen har sitt ferieparadis. Et idyllisk fiskevær, når vinden en sjelden gang løyer.

Under den utsøkte middagen på Lindesnes Havhotell kom innehaveren og inviterte oss tilbake til neste års begivenhet, den undersjøiske restauranten som tar 100 sitteplasser. Problemet er bare at trivselsturene er blitt så populære at vi ikke hadde fått plass til de 125 som var med denne gang. I moderne tankegang om menighetsvekst kalles dette for vekstknuter.

Ekstra hyggelig var det denne gangen å ha med seg omkring 30 beboere fra Q42. Vårt ønske om at beboere i stadig sterkere grad skulle oppleve menigheten som positiv og inkluderende ser ut til gradvis å lykkes. Enkelte må nok svelge noen kameler når pinsevennene tar av med høy lovsang og tungetale i sterke ettermøter, men turene er en myk inngang til fellesskapet.

Filadelfia sitt ønske om å være en generasjonsmenighet krever gode medarbeidere og respekt for hverandres åndelige prosesser, alder og kultur. Det er inspirerende å se at det legges ned et fantastisk arbeid av mange frivillige medarbeidere for at menigheten skal oppleves relevant for alle aldersgrupper.

Trivsel kan ofte være en undervurdert faktor i en menighet, men erfaringene viser vel at mange tiltrekkes nettopp av dette element og av de som velger å forlate fellesskapet, er ofte mangel på vennskap og gode relasjoner avgjørende.

Barneleirer på Fredheim leirsted, familieturer, kombiturer med bibelskolen til Israel og trivselsturene er bare nå få eksempler på at det bygges langvarige vennskap som får avgjørende betydning for fremtiden.

Vi er spent på fremtiden. Spent på om vi kan oppleve fortsatt vekst og takknemlig til Herren for yrende liv i forkant av en velfortjent sommerferie.