Vis meny
Ny leder i besøkstjenesten

Ny leder i besøkstjenesten

Det er fredag formiddag og trivelsesstua i trivselssenteret er allerede godt fyllt opp. I dag er det som så mange ganger tidligere kaffe og vafler på menyen. Atomsfæren og stemningen er god for de som har funnet veien til trilvselsstua denne fredagen. Vi skal ta en prat med den nye lederen for besøkstjenesten og formiddagstreff, Erling Drøsdal mens vi kan kose oss med en vafler og kaffe.

  |   Av: Henrik Gimle  |   17.02.2018  |   #1 Feb 2018

Erling Drøsdal har vært aktive i menigheten siden midten av 70-tallet. At han nå har pensjonert seg setter ingen stopper på engasjementet i menighetslivet. Han har vært engasjert i mange ting i løpet av sine år i menighet. Nå er det nye ting som står for tur. I september fikk han tilbudet et vikariat om å ta over hovedansvaret for besøkstjenesten etter at Vivi Haug ble sykmeldt, og nå nylig ansvaret for formiddagstreff. Så ingen rolig pensjonisttilværelse for Erling.

Besøkstjenesten
Besøkstjenesten går ut på at det er noen mennesker i menigheten som har ansvaret for å gå på besøk til jubilanter og mennesker som ikke har muligheten til å komme seg på møter. Når det gjelder jubilanter så får de blomster hvert femte år fra de er 70 til 85. Etter de har fylt 85 år får de blomst hvert år.
Selv om det er Erling som har fått ansvaret for besøkstjenesten er det ingen tvil om at bærer godt av sin kone Else. Utenom å få hjelp av sin kone med i besøkstjenesten er de rundt åtte stykker som deler på å gå hjem til folk. Else har jobbet som sekretær på kontoret til Filadelfia i 15 år, og som regel veldig godt kontroll på hvem jubilantene er. Det er likevel en god del nye som verken Erling eller Else kjenner til, og det synes de begge er veldig gøy.

- Det er veldig godt å kunne komme på besøk til jubilanter og mennesker som ikke har mulighet til å komme på møter å dele Guds ord med dem og få gode samtaler, forteller Erling.

- Også så mye god mat, skyter Else inn med en god latter.

Det er ingen tvil om at både Erling og Else trives i besøkstjenesten.

Formiddagstreff
Det er tidligere Lillan Frigstad som har hatt ansvaret for formiddagstreff. Dette ansvaret hadde hun i seks år, før hun ønsket avløsning. Da hun skulle avløses fra sin posisjon som leder for det, fikk Erling en telefon fra Øyvind Valvik om han kunne tenke seg om å ha ansvaret for formiddagstreff, i tillegg til å ha besøkstjenesten. Etter noen samtaler og bønn, takket Erling ja til ansvaret for formiddagstreffet. Formiddagstreff arrangerer annen hver tirsdag kl 11:00. Da er det pioneeren som spiller og synger, og en som deler Guds ord. Erling forteller at de just har hatt besøk av både Servicekontakten med Daniel Steinsland og hele bibelskolen. Det er noe som blir satt veldig pris på. De tirsdagene det ikke er formiddagstreff, arrangeres det en turgruppe som reiser rundt i Kristiansands område og besøker forskjellige ting. Den biten er det mer Tom Georg Gabrielsen som holder i.

Selv med nok en et ansvarsområde i menigheten, er Erling klar for å ta nye steg med Gud i det som ligger fremfor han.

- Jeg sa på forrige formiddagstreff at jeg verken skal ha dressen til Kjell Tegnander eller din for den slags skyld, jeg skal bruke det Herren har gitt meg, og det er viktig for meg å si.

Det er godt å vite at det ikke finnes noe pensjonistalder i Guds rike. Slik at menigheten kan bruke slike ressurssterke personer som Erling og Else Drøsdal.