Vis meny
Rapport fra Trivselssenteret i San Ramon

Rapport fra Trivselssenteret i San Ramon

Liv Haug, vår misjonær i Peru, har sendt bilder og rapport fra arbeidet med trivselssenteret.


  |   Av: Eirik Urdal  |   25.09.2017  |   Misjon

«Den som hjelper den fattige, låner til Herren som vil lønne ham for det han har gjort» Ordsp. 19:17

Kjære venner

Tusen takk for alle gavene som har kommet inn til Trivselssenteret. Flisarbeidet i første og andre etasje i bakeriet er ferdig. I første etasje et det to butikk-lokaler som kan bruker til utsalg fra bakeriet av brød og kaker, og andre produkter som produseres ved Trivselssenteret.

Over butikkene har vi laget to store soverom som kan bruker etter behov, men spesielt for «frivillige» som vil hjelpe til en tid på Trivselssenteret.

Nå arbeider de med å sette opp rekkverk i trappen og den utvendige inngangen til II etasje i bakeriet, samt å legge fliser på fortauet utenfor huset. Når flisene på fortauet i inngangen er ferdig, så er alt flisarbeidet ferdig og det er deilig. Neste uke begynner de å male ferdig veggene i rommene i første og andre etasje. Nå er også glassene på plass i de vinduene og dørene vi har hatt kontrakt på og i løpet av neste uke håper vi også at gelenderne i trappeoppgangene blir ferdig.

Vi har gjort mye arbeid som ikke lå inne i budsjettet og tegningene, men som har vært nødvendige å gjøre for å sikre eiendommen og byggene både mot inntrengere og mulige naturkatastrofer som jordskjelv og oversvømmelse som for eksempel vi har lagt inn mer jern i grunnmurene enn tegningene viste, for å sikre mot jordskjelv, løftet hele hovedbygget over en meter ekstra for å ligge høyere en den øvre gaten og sikre mot oversvømmelse, fylt opp tomten med over 2000m2, støpt opp gjerde rundt hele tomten, laget lekeplass med tak, for barna, støpt fortau utvendig mot hovedgatene, laget et provisorisk lager for materialer som har blitt til overs til vi skal i gang med siste byggetrinnet, et bygg som skal brukes til undervisning og kirke i San Ramon, o.s.v., og alt dette har kostet tilsammen ca 60000 US$. Da vi startet innsamlingen til Trivselssenteret i 2013 lå dollarkursen på 6 kr. og etter dette har kursen steget til nesten 9 kr i begynnelsen av dette året, men heldigvis de siste 3 mnd har kusen blitt noe bedre, men denne kursstigningen har betydd flere hunder tusen kroner i tap også.

På tross av dette ligger vi minst 40% under det arkitekten hadde beregnet at byggene skulle koste, og vi ligger på ca 3000 kr i byggekostnader pr. M2, innkludert ekstrarbeidene. Her i Peru er det også mange fagfolk som er overrasket over er lave kostnader vi har med den kvaliteten av materialer vi har brukt.

Dette året har vi til nå, samlet inn ca 750 000 kr i gaver til Trivselssenteret, og vi trenger omtrent det samme beløpet for å betale regninger som er forfalt til betaling og for å gjøre ferdig byggene med malearbeid, vinduer og dører i tredje etasje og bakeriet, undertak i soverommene i tredje etasje og i 2 etasje i bakeriet, 40 toaletter og dusjer, sette opp to delvegger i plater og sikre mot regn, fugler og flaggermus i 3 etasje, og legge sementplatter i inngangen, lamper, o.s.v. Jeg tror på en Gud som gjør under, og Han som har begynt den gode gjerningen, skal fullføre den. Jeg tror vi skal bli ferdig med byggene dette året, så vi skal kunne samle inn til innventar neste år og innvie Trivselssentert.

Det like spennende hele tiden å se hvor mange regninger vi kan betale av de som ligger til forfall, og jeg er kjempe takknemlig for alle som fortsatt er med å støtte dette prosjektet, en del med engangsgaver og andre med månedsbeløp og andre med begge deler, Guds rike velsignelse tilbake, det er til stor oppmuntring for meg. Håper at det blir mulig å åpne senteret neste år, for behovet for å hjelpe eldre hjemløse og kvinner og barn som er utsatt for vold og mishandling øker desverre, og daglig kommer det mennesker og spør om når vi skal ha åpning.

Filadelfia, Dronningensgate 91, 4608 Kristiansand, støtter dette prosjektet og gaven kan settes inn på Filadelfia konto i Spareskillingsbanken, nr. 3060.19.42298, merket San Ramon- Peru. 100% av gaven du gir, går til prosjektet. Om du ønsker å gi pr. mnd kan du få tilsendt en giro-avtale blankett fra Filadelfia, Kristiansand, og om du oppgir ditt personnummer kan du også få en bekreftelse på skattefradrag. Om du ikke trenger skattefradrag kan du også bruke kontoen min til misjon,Spareskillingsbanken: 3060 31 58292.

Søsterhilsen
Liv sign.
La Merced, 24 sept. 2017